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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
29/06/2021 |
Data da última atualização: |
01/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
AZEVEDO, B. T.; VERCESI FILHO, A. E.; GUTMANIS, G.; VERISSIMO, C. J.; KATIKI, L. M.; OKINO, C. H.; OLIVEIRA, M. C. de S.; GIGLIOTI, R. |
Afiliação: |
BIANCA TAINA AZEVEDO, IZ; ANIBAL EUGENIO VERCESI FILHO, IZ; GUNTA GUTMANIS, IZ; CECÍLIA JOSE VERISSIMO, IZ; LUCIANA MORITA KATIKI, IZ; CINTIA HIROMI OKINO, CPPSE; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; RODRIGO GIGLIOTI, IZ. |
Título: |
New sensitive methods for fraud detection in buffalo dairy products. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Dairy Journal, v.117, 105013, jun. 2021. |
Páginas: |
9 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105013 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The rising consumption of buffalo milk derivatives in recent years has highlighted the search for buffaloes in Brazilian livestock farming. These products have greater added value compared with common dairy milk products. Consequently, addition of variable amounts of cows' milk during manufacture of buffalo dairy products may occur, which constitutes fraud by product adulteration. Thus, the present study developed and standardised a DNA extraction protocol for application on different dairy derivatives and two methods based on real-time PCR for fraud identification: high-resolution melting (HRM) and rhAmp® SNP system. The extraction method allowed to extraction of DNA from eleven different dairy products. The sensitivity of the rhAmp method (1%) was five times higher than HRM assay (5%) and may be considered a better choice for identification of product adulteration when high sensitivity levels are required. |
Palavras-Chave: |
DNA extraction; High resolution melting; Real time PCR; RhAmpR SNP system. |
Thesaurus Nal: |
Buffalo milk. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
26/02/2010 |
Data da última atualização: |
18/05/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, A. V.; CAMPOS, E. F. A.; SANTOS, N. S.; SILVA, P. A.; ARAÚJO, S. S. |
Afiliação: |
ANA VANIA CARVALHO, CPATU; E. F. A. CAMPOS, UEPA; N. S. SANTOS, UEPA; P. A. SILVA, UEPA; S. S. ARAÚJO, UEPA. |
Título: |
Avaliação pós-colheita de bananas da cv. caipira. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Amadurecimento; Análise sensorial; Caracterização físico-química. |
Thesagro: |
Alimento; Banana; Processamento; Tecnologia de alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59564/1/0931.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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